onsdag 20 april 2011

5 hudmissar du bör tänka på!

Vi alla har nog någon gång gjort något i ansiktet man inte bör, här kommer 5 saker du kan tänka lite extra på:

1. Ansiktskräm precis under ögat, det är nog väldigt lätt gjort men tänk på att krämen för ansiktet inte är för ögonen och oftas mycket tyngre i konsistensen vilket blir för "tungt" för ögats tunna skin och kan göra att du istället får större påsar under ögonen.
Här på Face&body har vi en härlig refreshing eye creme som fräschar upp ordentligt och väldigt lätt i konsistensen vilket gör att ögat får en mer fräch look.

2. Köp en dagkräm- som passar din hudtyp, köp inte en för torr hud om du har lite blandad talgproduktion men känner dig lite torr för tillfället, i längden blir det fel i allafall, Då är det bättre att köpa en fuktmask och ta på nångång i bland för att få lite extra lyster.
Vet du inte vilken hudtyp du har, Kom gärna på en Ansiktsbehandling express eller klassisk där du får en utförlig hudanalys då vi kan berätta vilka produkter som passar just dig!

3. Rör inte!- inte klämma riva sönder o peta i ansiktet, du har säkert hört de förr men det förvärrar bara tillståndet och ta i ansiktet med fingrarna som har massa bakterier m.m på sig. Man kan även göra skada i epidermis då som är det översta hudlagret och laga ett ärr har man otur eller är envis med att pilla kan man även göra skada längre ned i hudlagren vilket gör att det tar lång tid att bygga upp det och få det försvinna.
Ellers så kan du behandla med en salongsprodukt som punktbehandlar.

4. Rätt Peeling- Om du använder peeling se till att ha den rätta- för just dig, har du inflammerad acne använd inte korn peeling då det river mer i huden och göra den ännu mer irreterad dessutom kan du sprida acnen mera då pustlet = varet i acnen smittar vilet gör att det sprider sig och du kan få mer acne. Se då till att använda en enzympeeling som är lite mildare för huden och lägg på i ca 10-15 min då den hinner reagera på huden och eftersom det är enzymer som tränger ned djupare i huden och effekten blir större.
Även det bästa alternativet för en känslig hud.

5. Rätt rengöring- Använda gärna en salongsprodukt eftersom många rengöringar torkar ut huden alldeles för mycket se till och använda en som mjukgör huden och behåller hudens Ph-värde så inte rengöringen får huden att förlora sin lyster!

// Sabina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar