söndag 24 april 2011

Stämmer myterna om huden?

Får du mer finnar av chocklad? blir oren hud bättre i solen?

Myten säger att det bara är tonåringar som får acne- Fel fel fel vuxna kvinnor över 20 kan också få problem, visst de flesta får sitt första utbrott i tonåren men det finns många mer orsaker till att huden blir dålig. Det kan bero på hormonförändringar, stress och sömnbrist kan få huden ojämn med stora porer.
Så slappna av det är inte bara du som får orenheter sent tyvärr så händer det dom flesta.

Solen förbättrar orenhud, Många upplever faktiskt att huden blir bättre om den utsätts för sol, om man gör det under en längre period, Men för mycket sol är inte bra, solen snabbar på åldrandet på huden och gör epidermis som är vårt översta hudlager förtjockat. Då blir det svårare för huden att göra sig av med döda hudceller och porrerna täpps igen vilket leder till oren hud, alltså motsatt till vad man var ute efter!

Myten om att fet mat och chocklad gör huden oren. Visst vissa studier har vissat att viss mat gör huden mer oren, speciellt mat med högt glykemiskt index men forskarna säger att de inte alls finns något samband mellan det och därför ingen vits att motstå från det- med tanke på huden iallfall. Men eftersom detta är lite induviduellt så får man helt enkelt prova sig fram, vad kan du äta och inte äta?

Starka rengöringsprodukter förbättrar en orenhud. Att tvätta huden mycket med starka rengöringar är inte det bästa överdriven rengöring göra huden lätt irriterad och torr då man förstör hudens egna skyddsbarriär. Det räcker med rengöring två gånger om dagen samt peeling 1 till 2 gånger i veckan.


// Sabina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar