tisdag 5 april 2011

Doftande Kroppsterapier



Aromaterapier, marmaterapti, regndroppsterapi och aura soma är 4 olika alternativmedicinska metoder som har goda egenskaper för både kropp och själ. Super bra om du bara vill ha en skön kroppsmassage med lite högre effekt, lära känna dig själv, lösa kroppsliga besvär eller bara få lite själslig terapi.




Aromaterapi, är dofternas terapi och en arbetsform man arbetar i ett holistiskt perskpektiv både på det fysikiska och emotionella planet. Terapin är en förening mellan två av våra sinnen lukten och känseln där man nyttjar doften och det naturliga läkande egenskaper. En behandling som passar alla då man kan anpassa den väl.





Aura soma, En själslig terapi där man jobbar med ditt sinne, där får man börja med att välja ut fyra färger från en stor färgskala som sedan tolkas av terapeuten. Alla färger har olika intryck och färgerna berättar vem vi är innerst inne, ofta hur man är som person och varför man beter sig på ett speciellt vis. Hur nuet och framtiden ser ut.

Färgerna presenterar bla. personlighetsdrag, mentala tillstånd och känslor.

Terapeuten tömmer flaskorna samtidigt som hon punkt trycker över kroppen.


I denna behandling får man en väldig ro och känner sig mycket lugn ofta känner man igen sig väldigt mycket om saker som sägs och man känner igen sig, vilket är en mycket häftig upplevelse.




Regndroppsterapi, Behandling som utförs framför allt på fötter och ryggen då man börjar med att stryka på 8 olika oljor i en lugn effleurage på vardera fot med en speciel teknik där är oljorna alltid har gott med verksamma ämnen så som oregano, timjan, mejram och pepparmint, efter fötterna går man upp till ryggen och har ett avstånd på ca 20 cm där man droppar ned oljan på ryggen som masseras ut med lugna fina handrörelser och därefter får man andas in oljorna med tre djupa andetag.


Perfekt behandling för att finna din "inre ro" påminner lite on zonterapi och passar alla.





Ayurvedisk marmabehandling, börjar med en pulsläsning för att se hur det står till i kropp och själ. Ayurvadisk puls läser man på ett något annorlunda vis, med fjäder lika cirkulerande rörelser där man rör vid ett stort antal känsliga punkter över hela kroppen från topp till tå.

Punkterna är ofta kopplade till nacken ländryggen därför bra behandling om man känner sig stel och ont i nacke/axlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar