lördag 23 april 2011

Ladda upp för en ny vecka efter påsken!






Alltid när man varit ledig och speciellt när man har fått känsla från allt det goda brukar det kännas extra jobbigt att komma tillbaka till jobbet och börja tänka och anstränga hjärnan igen.






Så därför tänkte jag komma med några bra tips på hur du kommer tillbaka ännu fräschare, ännu piggare!





Nr 1. Stressa ner, mitt i ledigheten så ska även allt inför påsken fixas, det ska lagas god påskmiddag, man ska koka en massa massa ägg och dom ska målas och finnas i alla dess former kokt,löst i halvor med olika gott på så se till att ha en sista dag där du bara kan ta de lungt och allt annat är klart se till och verkligen få känna lugn och ta hand om dig själv!




Nr 2. Ta en promenad, ensam med en kamera och fota bilder du gillar alla vårtecken som kommit upp kanske du ser vårens första tussilago? fota på:)

Eller med en bra vän där ni bara lullar runt och snackar skit, kommer kännas otroligt avslappnat och skönt efteråt då du fått ur dig allt som händer i ditt liv och dela det med någon som verkligen känner dig och kan ge bra feedback.




Nr 3. Gör en scrapbook, ta fram alla gamla bilder från roliga resor och familjeaktiviteter, klistra in i boken och skriv roliga komentarer.
Sedan kan du då och då ta fram boken för att komma ihåg alla roliga stunder vilket kommer garanterat locka fram skratt!




Nr 4. Ställ dig och baka, dina favorit bullar eller kakor som du hittat recept på eller försök göra favoriten mamma alltid gör, se till och kladda lite extra också för att få riktig barndoms känsla, men kom ihåg att inte äta upp all deg!- då får du ju aldrig smaka bullarna helt klara:)




Nr 5. Städa ur din smink väska- torka av alla skuggor och foundations och tvätta alla borstar, vilket man egentligen ska varje vecka men under stressiga jobbveckor är det lätt att de glömms bort på så sätt kommer du känna dig ännu fräschare innan första dagen på jobbet när du sminkar dig!






Nr 6. Se till att ha veckoplaneringen klar! ta upp kalendern och kolla hur veckan ser ut om du har några möten, en födelsedagsfest att gå på bra att kolla så man inte får en stressande överaskning mitt i veckan vilket leder till ett onödigt stressmoment!





Nr 7. Umgås med vänner, mormor, mamma härlig energi smittar av sig och att känna sig omtyckt ökar lycklighets känslan, energi smittar av sig och håll dig undan från energitjuvar. Det gäller att Ta Och Ge



Nr.8 Gör en hårinpackning, lägg dig i ett härligt och avslappnande skumbad och ge håret ett extra booster så blir du ännu hetare när du kommer tillbaka till jobbet med liv ända ut i hårtopparna.




Nr 9. Ta fram vårgarderoben, nu börjar det bli riktig värme ute och det är faktiskt VÅR, häng bort tjocka vinterjackan och alla huvtröjor nu ska alla härliga och färgglada vår kläder fram + att du får en helt ny garderob för många av de vårkläderna har du nog redan glömt att du hade.




Nr 10. Måla och fixa naglarna, en härlig färg som du älskar att bära- perfekt då det fortfarande är lite diskretare om man vill det, men nu är det dags att sätta färg på tillvaron så var inte rädd för att vara tråkig och spela med den säkra färgen chansa lite så får du se vad lite färg kan sätta på tillvaron.















Hoppas alla har haft en fantastisk påsk med många goda ägg och alla nära och kära omkring sig som turen är har vi fått ett fantastiskt väder också så hoppas ni njutit ordentligt med en massa godisägg också!









// Sabina Hänninen Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar