måndag 9 maj 2011

ELOS IPL för hårborttagning


Tänkte när det ändå har varit massa om hårborttagning också lägga in om hårborttagning med laser.

Synerons unika Elos teknologi är den enda i världen som kombinerar kraftig ljuspuls med radiofrekvens RF.

Med ELOS IPL kan vi därför behandla ett bredare spektrum av hårtoner, vilket gör det möjligt för dig med ljusare hårstrån att uppnå permanenta resultat. Något som är omöjligt med den äldre IPL och Laserteknologin.

Hur fungerar då permanent hårborttagning med ELOS?
STEG 1, OPTISK ENERGI

Den kraftiga ljuspulsen av antingen laser eller IPL träffar pigmentet i hårskaftet. I själva hårskaftet kan det bli mellan 200-300 grader varmt. Värmen avtar dock mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi måste dock uppnå minst 72 grader Celsius i hårfollikeln och hårsäcken för att uppnå permanent resultat av hårborttagning. Vi måste nämligen förstöra protein och stamceller som finns i follikeln. Ibland så räcker det inte med enbart kraftigt ljus för att uppnå permanent resultat av hårborttagning. Ljuset måste ju träffa pigment och om det saknas pigment så utvecklas det inte tillräckligt hög värme och effekten uteblir. Alla vanliga IPL och Laser system förlitar sig enbart på den optiska energin.


STEG 2, Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF)

Efter bara några tusendels sekunder kopplas RF på och attraheras av den uppvärmda vävnaden. Hårstrået är absolut varmast och RF vill in i det. Om du tittar på ett hårstrå i mikroskop så ser du en fiskfjällsliknande struktur. Dessa fjäll fungerar som en perfekt isolering vilket gör att RF inte kan ta sig in i håret. Istället så börjar nu RF att snurra runt hårstrået och värmer upp hela follikelstrukturen och hårsäcken. Detta kallar vi för Vortex Heating (virvelvind). Vi värmer alltså upp målet från både insidan och utsidan. På så sätt är vi mindre beroende av pigmentet i hårstråna och på så sätt får vi permanent hårborttagning.



Vanliga frågor om hårborttagning

Hur många behandlingar behövs?
Denna fråga är nästan omöjlig att besvara eftersom du är helt unik. Vissa behöver 4 behandlingar andra 10. De beror på hormonproduktion, hårets tjocklek, färg, hudton mm. Dessutom är faktiskt en mycket liten del av befolkningen helt immun mot alla typer av IPL- och Laserbehandlingar men det märks redan efter 1 - 2 behandlingar. Män kommer i regel fler gånger än kvinnor, återigen är det anlag och hudtjocklek som bestämmer.

Hur lång tid tar en behandling?
Det kan variera, allt från 5 minuter till ett par timmar. Det är helt avhängt av hur stora/många ytor som Du önskar behandla.


Hur ofta måste jag gå på behandling och hur många gånger totalt?
Hur ofta beror på vilket område på kroppen som ska behandlas. Här är det hårväxtcykeln som styr, men det bör gå mellan 4 veckor respektive 6 - 8 veckor beroende på kroppsyta och anlag. Vid första besöket förklarar vi för dig mer ingående.
Hur ser man ut mellan behandlingarna?
Mellan 1 - 2 veckor efter behandlingen lossnar det lilla anlaget av strå som finns kvar från huden och Du är hårfri många veckor tills nästa population av strån kommer fram, så det går snabbt att komma ifrån rakhyvel och pincett.


Hur ska det se ut framöver?
Ca 2 veckor efter behandlingen så släpper hårresarmuskeln resterna av det som finns kvar. En peeling av huden hjälper till att ta bort rester av prickar på huden och som en trevlig bieffekt av behandlingen läker hårsäcksinflammationer och innåtväxande strån bort och huden blir fantastiskt mjuk och len.



Att tänka på före behandling med ELOS IPL
När du har bestämt Dig för att påbörja en behandling är det några saker Du bör tänka på:
Om du använder pincett för att avlägsna strån i t.ex. ansiktet bör du sluta med dettta minst en vecka innan. Det går dock att klippa ner mot huden eller raka. Detsamma gäller för Dig som brukar vaxa eller använda silkepil. Att sola i solarium eller naturligt solljus är inte att rekommendera 4 veckor innan behandling, detta för att undvika brännskador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar