torsdag 5 maj 2011

Inför sommaren-vaxning!









Historien bakom vaxning
Vaxning kommer ursprungligen från mellanöstern där den vanligaste metoden för vaxning som utfördes i hemmet av kvinnorna var med remsor och sockervax.

Olika typer av vax
I dag finns det en djungel av olika vaxsorter. Vi på Face & Body har valt att jobba med olika kallvaxer som är varma och flytande trots namnet. Däremot skiljer det sig från vad som kallas varmvax på så sätt att det inte stelnar och rycks bort i själva vaxet. Vi anser att det går smidigare och snabbare. När vi vaxar stora ytor såsom ben, rygg armar etc. använder vi kallvaxet i kassetter som vi rollar på området.
När vi gör brasiliansk vaxning använder vi ett lågtempererat oljevax med engångsspatlar. Dess främsta egenskap är att vaxet inte känns alltför varmt mot huden då det kan vara skadligt, samt kännas obehagligt med hög tempererat vax på tunn hud.





Gör det ont att vaxa sig?
Första gången du vaxar dig kan det göra ont. Detta på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Om du sedan vaxar regelbundet kommer håret att bli tunnare och det kommer heller inte att sitta lika hårt i hårsäckarna vilket betyder att det inte gör lika ont som första gången



Hygien
Hygien och vaxning går hand i hand. Inför varje behandling görs rummen i ordning och vår arbetsplats görs rent. Skyddspappret på våra sängar byts ut och vi spritar av behövliga områden.



Inför din vaxning
För att uppnå bästa resultat är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 5mm långt.
Vår rekommendation är att vaxa sig var 4:e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta. Om du däremot väntar längre eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas då som vid första tillfället.



Gravida och vaxning
Det går absolut bra att vaxa sig om man är gravid. Det som är viktigt att veta är att det kan ge en ökad rodnad som inte är farlig, anledningen är att din kropp bär på mer blod än vanligt.





Efter din vaxning
Alla kan få reaktioner vid hårborttagning. Oavsett om det är rakning, kemisk borttagning av hår, vaxning, trådning eller epilering. Den vanligaste reaktionen för de flesta är en lindrig rodnad som är snabbt övergående. Efter din vaxning kan det ibland uppstå något som ser ut som finnar. Det är hårsäcksirritationer och är helt ofarligt. Dessa visar sig vanligast efter din första vaxning.
Om du har problem med inåtväxta hårstrån kan du använda skrubbhandske några gånger i veckan.) så att håren ”hittar” ut.



Du bör undvika att sola, bada eller träna på minst 24 timmar och så länge du har rodnad. Du kan duscha, men endast med svalt vatten. En rekommendation vid rodnad är att använda babypuder tills rodnaden lagt sig.




100% nöjd-garanti
Vårt mål är att du ska gå härifrån nöjd och hårfri. Har du fått ett oönskat resultat vid din vaxning vill vi gärna åtgärda detta. Alla oönskade reaktioner, litet som stort, vill vi förebygga och hjälpa dig att ta hand om. Ring eller maila oss så hjälper vi dig. Har du några fler frågor om vaxning eller någon annan behandling så går det också bra att ta kontakt med oss, på vår hemsida finner du mer information och priser för vaxning av olika områden. Håll även utkik efter våra kommande sommarkampanjer!!







Tfn Vällingby: 08-687 02 00

Tfn Ulfsunda: 08-634 06 00


Såhär såg det ut igår när vi började fylla på och förbereda behandlingsrummen med vax inför den stundande sommarsäsongen...






/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar