måndag 9 maj 2011

Peeling är ett jättebra och billigt sätt att få en snabb och synlig uppfräshning av huden. Glåmig hud blir rosig och får ny lyster, torrhets linjer och torrhetsfläckar försvinner, porer blir mindre synliga, cirkulationen i huden ökar och din hur kan lättare tillgodogöra serum, cremer, masker mm.
Men vilken peeling är då bäst för dig?
Här följer några riktlinjer för att du lätt ska kunna hitta en peeling som passar:

Fet hy, som lätt blir blank och stora porer. Då kan du välja en lite rivigare scrubpeeling, som ger en fräsch och sval känsla,samt mattar ner huden och drar ihop porerna. Ex: Pre Care scrub från Lanèche.

Finnar och inflammationer - då ska du inte använda scrubpeeling på dem utan välja en enzympeeling som ligger som en mask på huden och "äter upp" döda hudceller. Samma typ av peeling gäller för dig med extremt känslig hud, rosacea och eksem. Ex: Pre Care peeling från Lanèche.

Normal/ torr hud - passar scrubpeelingen bra men likaså peelingen från Lanèche.

Hur går man då till väga?
Tvätta först av ansiktet med dig vanliga rengöring. Applicera peelingen på torr hud. Använder du enzympeeling så ska den ligga på torr hud hela verkningstiden (läs instruktioner på förpackningen). Har du en scrubpeeling så masserar du ansiktet med lätta cirklande rörelser. Ju mer du blöter upp peelingen, desto mildare blir den...

Har du tex mycket porer i T-zonen,men lite känsligare på kinderna, kan du arbeta med peelingen torr på panna, näsa och haka, och fuktig på kinderna. På samma sätt kan man arbeta med både scrub och enzympeeling på olika områden i ansiktet.

Efter peeling när huden är alldeles ren, är det ett perfekt tillfälle att lägga en fuktmask. Själv väljer jag vitamin rich mask från Lanèche, som man kan sova med på natten!




Att ha en riktigt rengjord hud utan en massa döda hudceller gör att solbrännan sitter längre och ger en riktigt fin lyster!


Lanèche Pre Care scrub, 50 ml för 265 kr
Lanèche Pre Care peeling, 50 ml för 325 kr





Produkterna finns att köpa hos Face & Body i Vällingby och i Alvik, Bromma



Lycka till med peelandet!



/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar