tisdag 24 maj 2011

Lite att tänka på kring vaxning....





Den här årstiden är vaxning en av de vanligare behandlingarna som vi utför. Nedan följer lite information om vad man bör tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt!

Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod. Man kan vaxa alla kroppsdelar utom i näsan och öronen. Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.

Det senaste är brasiliansk vaxning även kallad intimvaxning. Det är en vaxningsmetod för att bli av med allt könshår. Den kallas Brazilian intim om den görs på kvinnor och Manzilian intim om den görs på män. Läs mer om vaxning- och brasiliansk vaxning i tidigare blogginlägg;


http://facebody.blogspot.com/2011/05/brasiliansk-vaxning.html
http://facebody.blogspot.com/2011/05/infor-sommaren-vaxning.html


Att tänka på före vaxning
Hur man behandlar huden före och efter vaxning kan vara avgörande för ett lyckat resultat.
Huden ska vara ren och fettfri men inte alltför torr, inte skadad, inte irriterad. Vid vaxning följer en hel del döda hudceller med, det blir som en peeling. Man skall helst inte torrborsta eller göra peeling några dagar före eller efter vaxning. Det tar alltid några dagar för huden att återhämta sig efter peeling eller torrborstning.


Vaxning är alltid påfrestande för huden, även för den som är van. Det är viktigt att snabbt återställa hudens balans genom att använda en efterbehandlingsprodukt som lugnar huden, tillför fuktighet, näring samt har hårväxthämmande effekt.




Mjuka inte upp huden och håret med sol, bad, bastu, dusch etc. Risken är då större att för mycket hud följer med vid vaxning samt att hårstråna går av.

Hårstråna på kroppen skall vara ca 4-5 mm långa. Kan vara kortare i ansiktet om bivax används.

Raka inte mellan vaxningstillfällena. Om man har rakat tidigare är det alltid svårare att vaxa de första gångerna. Då behöver man kanske vaxa lite oftare.

Vaxa regelbundet så kommer hårstråna med tiden att lossna lättare, även korta hårstrån följer med bättre och själva vaxningen gör mindre ont. Tiden mellan vaxningstillfällen kommer att bli längre och längre.

Att tänka på efter vaxning
I stället för vanlig kroppslotion använd hårväxthämmande creme i 5-10 dagar efter vaxning på vaxade kroppsdelar.

Sola aldrig efter vaxning inom minst 24 timmar om du är van vid vaxning, minst 48 timmar efter de första vaxningarna.


Använd ingen parfym på vaxade områden dagarna efter vaxning.


Använd lösa kläder så att huden kan andas och inte irriteras.



Som kund hos oss kan du alltid få tips, råd och hjälp av våra hudterapeuter





/Sara Lindström Akhondi
verksamhetschef Face & Body i K:fem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar