tisdag 17 maj 2011

Raw food, vad är det?



























Vad är Raw Food?
Raw food är frukt, grönsaker, nötter, frön, torkade frukt, rotsaker, bär, alger skott, groddar, vissa sädesslag, kallpressade oljor, honung samt superfoods.

Varför äta raw food?
Anledningen till att börja äta mer raw food kan vara att man vill ha ökad energi, att man vill gå ner eller upp i vikt, mer lyster till huden, klarare blick och lättare för att tänka klart. Många personers erfarenhet är just detta. Annars är det individuellt vad raw food kan göra just för dig.

Näringsvärde: När du inte upphettar råvaror över 42 grader bevaras maximalt med näring i maten.

Enzymer: Enzymerna förlorar sin aktivitet vid upphettning över 42 grader. För att hjälpa kroppen självläkningsförmåga är det viktigt att bevara enzymerna aktiva.

Vätska: När vi tillagar råvaror försvinner den mesta av vätskan. Den vätska som finns i frukt och grönsaker är väldigt lätt för kroppen att absorbera vilket gör att vi undviker att få vätskebrist.

Vad är fördelarna med att äta raw food?
Hälsa: Många personers erfarenhet av raw food är att de känner sig mer levande, har mer energi, bättre hälsa, tänker klarare och är mer i samklang med sin kropp och universum.

Klimatsmart: Det mesta som blir sopor av din kost går att kompostera. Dels är du mer varsam om maten och minimerar att du slänger mat. Du behöver inte använda spis, ugn eller mikrovågsugn för att tillaga din mat. Du sparar på miljön!

På nätet finns en mängd olika recept på raw food.
/Isabelle
Verksamhetschef Face & Body Ulfsunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar