måndag 30 maj 2011

Fuska med en fin Brun utan sol innan stranden


Fler än jag känner nog att vinterns trista väder har tagit sin del och färg från kroppen, att slänga på sig en bikini och gå till stranden i sin vita kropp är det många som drar sig för, Därför är ju BUS en enkel och snabb metod för att få lite färg innan solens strålar har prydat kroppen och färgen börjat ta.

Men vilken ska man använda? hur undviker jag att det blir fläckigt?
Det finns mycket olika krämer i marknaden och vissa håller helt klart inte måttet, inte vill jag bli orange som en apelsin inte.

En bra grund är att börja med att peela hela kroppen, Detta för att få bort ojämnheter och döda hudceller som ligger i yttersta lagret på huden.
Var noga med att inte missa något ställe.

Att återfukta huden efter är viktigt brun utan sol tar ofta mer på torra partier så smörj armbågar och knän lite extra för att inte få för mycket färg just där. Och låt lotionen sjunka in ordentligt.

Ett bra tips är att börja med ben och fötter och sedan ta nästa ben, smörj i cirkulerande rörelser så se till att du inte missar något! glöm inte mellan tårna och under foten för att inte få någon tydlig kant

Vill du kan du tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara all idé att be en kompis om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna.


Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.


Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell.
Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crémeprodukt tar du en klick créme på rondellen och applicerar.
Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.


Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.



Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)
Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste. Ett klassiskt husmorsknep är att skrubba med bakpulver!:)


// Sabina Hänninen, Spa & Hudterapeut Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar