torsdag 16 april 2009

Glöm inte masken

Igår skrev jag om varför det är bra att peela huden 1-2 ggr i veckan. Efter peeling är huden extra mottaglig för efterkommande vårdande produkter eftersom man skrubbat bort de döda hudceller som sitter i vägen på ytan och som ändå inte kan tillgodogöra sig någon produkt. Därför är det ett ypperligt tillfälle att lägga en ansiktsmask efter att man peelat huden.

Det finns många olika typer av masker men de vanligaste för hemmabruk är crememasker och lermasker. Crememaskerna finns i många olika varianter; fuktgivande, stärkande, närande, anti-age, balanserande, lugnande etc. Lermasker är oftast, men inte alltid, utrensande och passar därför särskilt bra till en oren hy. Lermaskerna stelnar till över ansiktet så de tvättar man bort efter ca 15 min medan en crememask i de flesta fall gärna kan ligga på över natten. Även en crememask slutar verka efter ett tag (det finns alltså inga masker, så vitt jag vet, som verkar aktivt en hel natt). Däremot kan det ju vara bekvämt att slippa det extra momentet att tvätta av masken och sätta på nattcreme då crememasken ofta sjunker in så pass bra i huden så att den inte känns kladdig mot kudden. Då den sjunkit in i huden blir det oftast en liten hinna kvar på ytan som skyddar precis som en vanlig ansiktscreme.

Men varför ska man använda mask då? Jo, masken är ett sätt att ytterligare boosta huden med den behöver. Masker är mer koncentrerade i sitt innehåll av aktiva och närande ingredienser än vad vanliga cremer är och därför lämpar de sig att använda en till ett par gånger i veckan. Man lägger ett lite tjockare lager än man gör med sin dagcreme och låter den sjunka in i huden innan man tvättar av den. Vissa masker kan användas som en beauty-flash eller ett quick-lift, då de ger omedelbara och synliga resultat på huden. Perfekt om man ska gå på fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar