tisdag 21 april 2009

Spegel spegel på väggen där...

Skönhet. Ett ständigt aktuellt ämne, alltid på någons läppar eller i någons tankar. Vad är egentligen skönhet? Är det endast utsidan som räknas eller borde vi gå under ytan för att finna den? Är det finare att ha en inre skönhet än ett vackert yttre eller tvärtom? Eller är det kombinationen av dessa två tillsammans som är det vi borde sträva efter att nå?

Vem kan egentligen säga vem eller vad som är vackert. Kan man definiera vad skönhet är, för det finns ju inget rätt eller fel. Skönhet ligger i betraktarens ögon sägs det, men du är även din egen ”betraktare”, när du ser dig själv i spegeln. Spegeln, ett gott eller nödvändigt ont? Hur ond kan inte spegeln vara ibland och visa saker vi inte vill se men även så god och få dig att må så bra inombords. Det handlar mycket om god självkänsla, självförtroende och ett välmående på det inre och yttre planet. Legenden i sagan om Snövit förtäljer om spegelns makt. Ser du skönhet när du ser dig själv i spegeln? Utan spegel då, känner du av din inre skönhet?

Utan inre skönhet kan du inte nå fulländad yttre skönhet. En skönhet som alla andra ser. Du måste må bra och vårda både utsidan samt insidan för att uppnå verklig skönhet, det måste vara en helhet. Inre skönhet kommer ifrån när du själv mår bra, tar hand om dig själv och omger dig av positiv energi, tankar och närhet. När du känner dig rofylld och din kropp och själ ger dig alla signaler av välmående och välbehag. Du delar med dig till andra av din positiva utstrålning och energi samt får även andra i din omgivning att må bra. Du tar hand om dig själv och din kropp.

En viktig del för att stimulera din inre skönhet och ditt välmående är att ta hand om ditt yttre. Det finns många sätt att göra detta på men vi erbjuder ett gott alternativ till detta. Att komma på en skönhetsbehandling hos oss kan innebära många olika saker. Det kan vara en mjuk, underbar massage i alla dess former eller en djuprengörande uppfräschande ansiktsbehandling. En vårdande och mjukgörande kroppsinpackning, en underbart skön pedikyr eller manikyr för dina trötta fötter och aktiva händer. Det kan också bara räcka med en beröring av en annan människas varma händer, en känsla av omsorg och någon som pysslar om dig som får dig att må bra. En beröring, avslappnande musik, lugnande dofter som fyller rummet, en kopp te efter behandlingen, en vacker miljö som omger dig. En stimulans av dina fem sinnen tillsammans med ett vänligt leende och en känsla av trygghet. En helhet.

Ta hand om din kropp, unna dig själv det lilla extra i vardagen och skäm bort dig själv med jämna mellanrum. Ge dig själv tid till att låta någon annan ta hand om dig ett tag, även om så för en halvtimme, timme eller en hel dag. Den stunden är du värd. Låt den yttre skönheten gå hand i hand med den inre och få dessa att leva i symbios med varandra. Låt oss alla stå som drottningen i sagan framför spegeln men ställ inte frågan om du är vackrast i världen. Låt din spegel ge dig svar utan att du frågar. Se på dig själv som vacker och se på din skönhet som en helhet. Mår du bra på insidan och utsidan kommer din reflektion i spegeln att återspegla detta och ge dig det svar du vill höra. Du är vacker.

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar