söndag 19 april 2009

Tromborg mineralsmink - Läppar och kinder

Sista delen i vår serie om Tromborg mineralsmink handlar om läppar och kinder.

När man använder läppstift ska man alltid ha en läppenna (lipliner) för att fylla i läppkonturen. Denna läppenna ska ha samma färg som läppstiftet eller läppglanset (observera att vid läppglans är det inte nödvändigt att ha läppenna).

Läppennor fyller två funktioner;
1. Läppennor innehåller vax vilket gör att läppstiftet håller sig på plats innanför konturerna, utan att smälta utanför och in i rynkor och linjer.
2. Man kan göra läpparna större eller mindre beroende på vad man själv vill ha. Det gäller dock att inte överdriva. 2mm innanför eller utanför läppkonturen är gränsen!

Tromborg erbjuder 5 nyanser på sina läppennor, från ljusbrun till aubergine. Dessa pennor lämpar sig för känslig hud och liksom alla Tromborgs produkter, är de rika på mineraler men utan parfym och konstgjorda konserveringsmedel. Alla ingredienser i pennorna har ECOCERT vilket är det svåraste ekologiska certifikatet man kan få på marknaden.

Tromborg har även läppglans som finns i 5 nyanser. Dessa läppglans är väldigt populära då de är väldigt dryga och kladdar inte. Glanset kommer i en s.k. "click pen" som är som en bläckpenna där du klickar fram färgen. Max 2 klick räcker för att få en jämn och fin färg på hela läpparna.

För att själv experimentera med färgers egenskaper finns ett läppglans i boxar om 4st. I boxarna finns 4 färger i samma färgskala som gör att man kan göra läpparna lite extra "plutiga". Välj den mörkaste färgen längst in i mungiporna och jobba dig utåt läpparnas mitt med den ljusaste mitt i. Detta ger en lite extra plutande effekt. Dessa boxar finns det 4st av i olika färgskalor.

Sedan kommer vi till en produkt som har flera användningsområden; Creamy lip/cheek/eye powder. Detta är en krämig produkt som kan strykas på som highlighter på just läppar, kindben och nedanför ögonbrynet för en lite festligare look som dessutom gör att partiet framhävs. Det är bara att ta på fingertoppen och dutta på försiktigt. Finns i 4 nyanser.

Rouge är ett måste för att se fräsh och pigg ut. Tromborg erbjuder 4 nyanser, från en lite ljusare rosa nyans (Peach) till en mörkare lila nyans (Universal). Rouge appliceras under kindbenen och suddas uppåt och lite neråt för att undvika linjer. Ett tips är att lägga en ljusare rouge (eller Creamy lip/cheek/eye powder) på kindbenen för en "highlight" effekt.

Den sista produkten vi kan berätta om är Loose powder som är ett kroppspuder med skimrande effekt (produkten har glitter i sig). Appliceras med penseln Feather duster, som är av svandun, där man önskar. Du behöver inte bara ha den i ansiktet, utan även armar och dekolltage fungerar bra.

Nu har vi berättat om Tromborgs makeupprodukter.
Kom gärna in för en personlig makeupkurs hos oss där vi använder oss av just dessa produkter.

Välkommen in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar