onsdag 8 april 2009

Låt inte vem som helst behandla dig!

Massage kan vara friskvård för att öka ditt välbefinnande, men det kan även vara en förebyggande behandling eller ett stöd till din träning. Det är en mycket effektiv behandling vid skador, smärtor och annan ohälsa och kan därför vara ett mycket viktigt inslag i rehabilitering.
Att jobba som massör är ett otroligt hantverksyrke som man inte kan lära sig genom att endast bläddra i olika böcker. Dock krävs hel del teoretiska kunskaper så som, anatomi, fysiologi, sjukdomslära och så vidare. Massören har sina händer som redskap och teknikerna bygger på beröring. Det är massörens kunskaper om kroppen som ligger till grund för att kunna arbeta med olika metoder som stimulerar och aktiverar kroppens läkekrafter. Behöver du en riktig behandling är det därför viktigt för dig att välja en massör som är certifierad och helst en sådan som är certifierad hos Svenska Branschrådet Massage, eftersom de ställer mycket höga krav på sina certifierade massörer.

För att bli certifierad massör av Svenska Branschrådet Massage krävs det att man gör ett teoretisk och ett praktiskt prov. Det teoretiska är ett skriftligt prov där tyngdpunkten ligger på anatomi men även fysiologi, grundmedicin, massage och stretching. Den praktiska delen av provet ska massören bland annat genomföra en helkroppsmassage och känna ett antal muskler och strukturer. I den praktiska examinationen tar man också upp patientmottagande, tester, behandling och journalförning.

Har du en gammal skada på kroppen eller lider du av återkommande nackspärr, spänningshuvudvärk, kramp eller några andra kroppsliga besvär kom in och prata med någon av oss som mer än gärna hjälper dig att hitta ett massage alternativ som passar just dig och dina besvär. Kanske kan du och massageterapeuten till och med lägga upp en schema med massage, träning och muskeltöj för att förebygga ytterligare besvär. Möjligheterna är oändliga, välkommen!


/Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar