tisdag 19 oktober 2010

Grunda!

Många brukar fråga mig hur man får en ögonmakeup att hålla en hel dag utan att skuggorna ligger som ett streck i ögongloben när halva dagen har gått, och det är helt enkelt grundarbetet som är viktigt för ett hållbart resultat. Har man inte mättat ögonområdet är det lätt att sminket flyter ihop till just globlinjen.

Med att mätta menar jag att lägga tillräkligt bra grund och mätta området INNAN man börjar lägga på me de färgade skuggorna.

Att lägga en speciellt utformad primer är suveränt och det allra enklaste. Nästintill alla makeupmärken har en primer även ID som vi säljer här på salongen. Primer lägger man allra först för att både makeupen ska sitta, ett annat plus är att den plockar fram pigmenten lite extra i skuggan. Primer, ett fixeringspuder över det och sen är det bara till att börja skugga.

Har man ingen primer så kan du lägga en bas på ögonlocket av det du annars lägger som foundation på övriga ansiktet. Alltså foundation och ett fixeringspuder även på locket. Det kan både vara flytande founbdation och mineralpuder foundation det går lika bra vilket som. Det är även bra bra att alltid lägga en ljusare skugga över hela locket för att fixera och mätta ytterligare när man lagt en grund med antingen primer eller foundation.

// Linn hudteapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar