söndag 17 oktober 2010

Mörkt bröd med nötter och frukt

Har hittat ett jättegott recept på mörkt bröd med nötter och frukt.
En fröjd för munnen, och du behöver inte ens ha något pålägg! Det räcker med lite smör, detta bröd smälter i munnen!


Ingredienser
1 l filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl aprikoser
1 dl hela hasselnötter


Gör så här
Blanda samman fil, bikarbonat, sirap och salt i en bunke.
Tillsätt allt mjöl, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter.
Slå ihop till en slät deg smet.
Smörj 2 avlånga formar på 1½ liter. Fyll dem lika strö över lite vetemjöl.

Grädda dem i 60 minuter på 200 grader.
Sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter med folie över.

Låt brödet mogna i 5 timmar


Lycka till!
/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar