tisdag 12 oktober 2010

Potatis- och prujolöksoppa

Ikväll ska jag laga en underbar soppa som jag tänkte dela med mig receptet av!
Det är en krämig, slät potatis- och purjolöksoppa som mättar ganska bra på höstkanten :)


Du behöver
ca 8 potatisar (600-700 g)
1 purjolök
1 msk flytande margarin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2-1 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Gör så här
1. Skala potatisen och skär den i skivor. Ansa purjolöken, ta bort den grova yttersta delen och strimla den tunt.
2. Fräs potatis och purjolök i margarin i en kastrull utan att det tar färg.Tillsätt vatten och buljong. Låt allt koka under lock på svag värme till potatisen är mjuk (sönderkokt), ca 15 minuter.
3. Vispa kraftigt för hand med en ballongvisp eller kör med mixerstav till en slät soppa. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock.
4. Häll soppan i en djup tallrik och toppa med lite brödkrutonger och en klick creme fraiche eller någon yoghurt!

/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar