torsdag 21 oktober 2010

Nagelvård

Långa välskötta naglar tycker många av oss är jättesnyggt, men tyvärr är det många som har svårt att få just långa naglar. Problemen kan variera men ett av de vanligaste är att naglarna skivar sig och går av. Här kommer därför lite råd på vad man kan göra för att hjälpa naglarna att växa och hålla sig hela och fina. I stort sett alla som har naglar som går av använder stärkande lack för att motverka problemet. Men vad många inte vet är att detta inte hjälper alla sorters naglar och att det till och med kan förvärra problemet.


Hårda naglar som lätt går av behöver smörjas in och återfettas. Man bör inteanvända stärkande lack på dessa naglar eftersom de riskerar att gå av ännu
lättare om de blir för hårda. Smörj istället in naglarna en gång om dagen med t.ex. Care Pen som är en stärkande vitaminberikad nagelolja i pennform. Perfekt för torra naglar!
Pris: 99 kr


Mjuka naglar kan däremot hjälpas av stärkande lack, som stärker nageln och därmed gör att den inte skivar sig lika lätt. Även på mjuka naglar är det bra att smörja in, men då kanske ett par gånger i veckan istället och istället lägga vikten vid att använda stärkande lack.
Nail Mask med kalcium och Aloe Vera är en produkt som passar alla sorters naglar och som är väldigt vårdande och näringsrik. Den penslar man på och låter verka över natten för extra bra resultat.
Pris: 49 kr.

Hur vet man då om man har mjuka eller hårda naglar? Det är lätt att avgöra, genom att försöka trycka ner nageln lite lätt framåt och nedåt mot fingerspetsen. Om nageln inte alls kan böjas har du hårda naglar vilket du förmodligen har känt ändå, och är naglarna väldigt böjliga och sköra har du mjuka naglar.
Hoppas ni blev hjälpta av tipsen!

// Emilie, hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar