fredag 15 oktober 2010

Världens godaste efterrätt

Tänkte tipsa om en himmelsk efterrätt som är superenkel att få till på nolltid! Den heter Gino och de flesta har nog hört talas om den men det skadar aldrig att bli påmind :)


Färdigt på: 15 min
Ingredienser:
2 bananer
2 kiwifrukter
16 jordgubbar
200 g vit choklad
God vaniljglass till servering








Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
2. Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form.
3. Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter.
4. Servera med vaniljglass.


Förutom att den är underbart god så innehåller den även en hel del nyttiga vitaminer. Tyvärr kanske inte den vita chokladen och glassen är lika nyttiga, men det kan vi blunda lite för tycker jag ;)

Jordgubbar:

Jordgubbar är mycket rika på C-vitamin och mangan. Det innehåller också mycket av fibrer, jod, kalium, folat, B2-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, magnesium och koppar. Det är även en mycket bra antioxidant.


Banan:

Bananer är en god källa till kalium, C-vitamin, mangan och B6-vitamin. Bananer innehåller också en hel del naturliga sockerarter, sukros, fruktos och glukos, samt fibrer och magnesium. De innehåller även mycket av aminosyran tryptofan. Tryptofan tillsammans med C-vitamin, B6-vitamin och något sött kan sätta fart på hjärnans produktion av signalsubstansen serotonin. Detta kan vara intressant om man har svårt att somna eller vid lätt nedstämdhet.


Kiwi:

Kiwi innehåller mycket kalium och C-vitamin. En kost med mer kalium förebygger och motverkar högt blodtryck. Kiwi innehåller dessutom en del A- och E-vitamin. Kiwi innehåller en del av antioxidanten lutein som tros kunna förebygga grå starr.

// Emilie, hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar