fredag 15 oktober 2010

Vårda torr hy

Torr hy kan strama över ansiktet och många gånger fjälla och spricka.
När huden innehåller för lite olja, åldras den snabbare och rynkor och linjer dyker upp tidigare. Genom att återge huden fukt och ta hand om den ordentlig, förebygger du och motverkar problem.
Nedan finner du essentiella tips för en vacker och välmående hy!


Du måste ha rätt rengöring! När man tvättar huden försvinner en den av hudens naturliga olja. Detta förvärrar naturligtvis den torra hyn! Du vill vara försiktigt med att använda tvål och ansiktsvatten med alkohol som lätt torkar ut.
För torr hy ska man istället använda en rengöringslotion/milk med fett. Den rengör bra men torkar inte ut!

Efter att du rengjort huden ska du återfukta den. Använd en kräm eller lotion med fukthetsbevarande ämnen och fett. Krämer är fetare men tar lite mer tid på sig att tränga in ordentligt i huden. En lotion innehåller lite mindre fett och går snabbare in i huden, men behövs oftare än kräm.

För att krämen ska ge sitt bästa, peela eller skrubba huden 1-2 gånger i veckan. Då tar du bort de döda hudceller som förhindrar krämen att tränga in ordentligt. Se till att använda en snäll skrubb som inte torkar ut eller är för hård mot ansiktet. Skrubba/peela inte heller för ofta, eftersom du inte vill få för tunn hy.




På Face and Body har vi bra produkter för torr hy.
Börja med att använda vår vitamin rich milk och lotion för att rengöra huden,
sedan vår dagcreme Hydra Plus eller Skin improvement för att komplettera!






















/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar