söndag 21 augusti 2011

Cellulitbehandling




När vi i dagligt tal pratar om celluliter menar vi gropig, så kallad apelsinhud som sitter framför allt på lår, höfter, vissa ryggpartier och ibland på mage och armarnas insidor.









Det hudläkare kallar för celluliter är inflammation i hudens bind- och fettväv som orsakas av bakterier. Den här texten kommer att fokusera på den första typen av celluliter, gropar i huden som många människor och framför allt kvinnor lider av.

Vår hud består av tre lager. Det översta lagret, överhuden, är mycket tunt och vattenavstötande. Nästa lager, läderhuden, är tjockare och består av ett nätverk med bindväv som ger huden styrka och spänst. I det djupaste lagret, underhuden, finns det först och främst fettceller och blodkärl. Här lagras och omsätts fett, vätskor, sockerarter, proteiner och kemiska ämnen.

Smala personer lider också av celluliter även om det är fler med övervikt som drabbas. Viktuppgång leder till att fettcellerna ökar i omfång och börjar trycka på blodkärlen, vilket påverkar blodcirkulationen. Blodkärlen försvagas och lymfkärlens förmåga att föra bort slaggprodukter försämras.

Sämre blodgenomströmning leder till vattenansamlingar i vävnader och bidrar till att toxiner och restprodukter inte transporteras ut utan fastnar i kroppen. Dessa ansamlingar tillsammans med trycket från uppsvällda fettceller ger gropar i huden som är ett kännetecken för celluliter.

Om huden är tunn eller pressen från fettvävnaden hög blir ojämnheterna tydligare. Kvinnor har tunnare hud än män och har därför mer celluliter.



Varför drabbas man?
Celluliter beror i första hand på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Hos många kvinnor börjar celluliterna bildas redan i puberteten, när hormonerna sätter igång, för att sedan förvärras under graviditeten. Många upplever också att p-piller bidrar till ökningen.

När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till fler cellulitgropar. Andra orsaker kan vara att man lider av störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkas blodgenomströmningen i kroppen. Huvudorsaken anses fortfarande vara fel kost samt brist på motion. Många av oss har stillasittande arbete vilket leder till att det bildas mer och mer celluliter.









Unna dig nu en fantastisk behandling med en av de absolut effektivaste cellulitapparaterna. Behandlingen är uppstramande för både ansikte och kropp och hjälper mot stress, huvudverk, bristningar och celluliter.


Behandlingen passar även dig med ödem, dubbelhaka och efter viktförlust
Boka en konsultation och få hjälp med dina hudproblem.


//Lena, spa- och hudterapeut



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar