söndag 28 augusti 2011

Vad är Q10?

De flesta av oss skulle aldrig ha hört talas om coenzym Q10, om det inte hade fått så mycket uppmärksamhet i annonser och i media.

Det kan förefalla som att Q10 är en ny uppfinning, men det har funnits till lika länge som vi människor. Det är till och med livsnödvändigt för oss. Om vi tar oss en titt på människokroppen är coenzym Q10 så viktigt för alla våra funktioner att det skulle vara väldigt ohälsosamt för oss om vi inte hade det i tillräcklig mängd.


Vad är enzymer och vad är coenzym Q10?
Ett enzym är en kemisk förening som fungerar som en katalysator i kemiska reaktioner i kroppen. Varje enzym har en speciell uppgift. Vissa enzymer behöver hjälp för att kunna fungera och den hjälpen får de från ett så kallat coenzym. Utan coenzymer skulle dessa enzymer vara inaktiva eller ofullständiga och inte kunna fungera.

I kroppen finns Q10 koncentrerad till:
• cellmembranen
• de organ som har ett mycket stort energibehov, t.ex. hjärta och lever.
• immunsystemet.

Q10 är ett ämne som bildas naturligt i kroppen. När dessa ämnen tas med som ingredienser i en kräm kan de tränga djupare ner i hudlagren, t.ex. i det undre hudlagret, dermis. Fördelen med detta är att den då arbetar på djupet och mer effektivt i det område där nybildningen av celler äger rum.


Q10 har två funktioner i cellen:
1. Q10 hjälper cellerna att omvandla syre till energi.
2. På samma sätt som C- och E-vitamin fångar Q10 upp radikaler. Det skyddar kroppen mot fria radikaler. Det innebär att Q10 skyddar huden mot åldrande.



Lanèche Q10 Nattcreme 30 ml


Varför har Lanèche en produktserie som innehåller Q10?
När människor blir äldre minskar deras naturliga produktion av Q10 och därmed cellernas produktion av energi. Det gör att de celler som har en minskad produktion av Q10 är speciellt känsliga för åldrande



Lanèche Q10 Dagcreme 50 ml

Om du använder en dagkräm och en nattkräm som innehåller coenzymet Q10 som aktiv ingrediens stimuleras cellerna att producera mera energi. Det ökar i sin tur deras upptag av syre väsentligt och gör att huden ser yngre och smidigare ut. Huden blir också mer elastisk och därmed mycket fastare. Sammanfattningsvis har coenzym Q10 uppgiften att återställa cellernas kondition till ursprungligt skick.


Lanèche Q10 ögoncreme 15 ml



/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef Face & Body





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar