måndag 6 september 2010

Ta hand om både kropp och själ


Hur vi lever i vår vardag påverkar givetvis vår hälsa. Motion och rätt mat är en viktig del i hur man tar hand om sig själv, invändigt och utvändigt. En daglig promenad på 30minuter är ett bra tips på hur man kommer igång i vardagslivet.

Jag vet själv hur det är att jobba flera timmar om dagen och sedan vara för trött för att motionera och istället lägga sig i soffan när man kommer hem.
Däremot har jag upptäckt de senaste veckorna, att de dagar jag faktiskt tar mig upp ur soffan och går ut på en promenad eller joggar, så mår jag så mycket bättre dagen efter. Man känner sig nöjd och fruktansvärt sund.

Och trots att den bitande kylan kommer nu till hösten, så är det ingen ursäkt att sitta inne. Ta med en vän eller pojkvän/man på en uppfriskande promenad, det blir roligare att gå med någon som man kan prata med under tiden.

Bildkälla: http://www.ttspektra.se/Default.aspx?tabid=772

Ett annat tips för att se fräschare och pigg ut är att ta hand om din kropp. Huden behöver ständig omvårdnad och tar ingen paus.
Ansiktsbehandling är ett bra sätt att städa huden och fräscha upp den igen. Att rekommendera skulle vara att kanske gå var 6:e vecka, för att få en regelbunden storstädning. Däremot får man inte glömma tiden emellan dessa behandlingar. Att använda bra produkter för din hy är som att äta nyttigare mat. Skräpmat gör dig mätt en kort stund, men ger ingen långvarig effekt - samma sak med produkter. De som inte är utformade att ge en långlivad och effektiv behandling för din hy, är onödiga.



Så, ta en stund för dig själv, och lär dig själv att slappna av. Vårda om din kropp - för du får bara en i ditt liv. Det är värt det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar