måndag 20 september 2010

Vilken dofttyp är du?

Lukten ger ett första intryck av vem du är som person. Därför är det bra om du väljer en doft som passar just dig! Oftast har man en ljuvlig, feminin doft, eller ett inslag av karaktäristisk manlig doft.

Parfym doftar olika på alla människor eftersom vår hud skiljer sig från varandra. Vi har en individuell kemisk sammansättning som beror på våra gener och livsstil. Detta påverkar mängden och sammansättningen av vatten, fettsyror, salter, sockerämnen, proteiner och hår på huden. Det är alla faktorer som påverkar hur doftämnena i parfymen binder sig till huden, och hur de avdunstar.


Androgyna dofter
De androgyna dofterna blir allt vanligare i kvinnliga parfymer.
Dessa präglas av dofter som vetiver och mustiga träslag. Blommor blir allt tydligare i herrdofterna, i hjärtat, och patchouli (en växt) i basen.
Så därför är det nu okej för kvinnorna att shoppa loss i herrhyllan! Du ska leta efter de mjuka herrdofterna och inte gubbiga after-shave dofter.

Feminina dofter
I de kvinnliga dofterna är det en mjuk sensualism du är ute efter, om du vill känna dig riktigt kvinnlig. Numera präglas de kvinnliga dofterna av moderna, orientaliska dofter, vilket återupptäcktes inom doftvärlden för ett par år sedan.

Ett exempel på en exklusiv och kvinnliga doft är Blvgaris BLV II.




Toppnoter
Violet, Natural Star Anise and Liquorice, Frosted Mandarin.

Blommigt hjärta
Iris Absolute, Jasmine Petals, Lily of the Valley.

Träigt hjärta
Natural Haitian Vetiver, Natural Texas Cedar, Natural Patchouli Flower.

Basnoter
Natural Benzoin, Ambergris, Natural Spanish Cistus Flower, Musk.

Lycka till i parfymbutiken!

/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar