fredag 24 september 2010

Restaurangen...




Face & Body har en tydlig miljöpolicy i företaget och scannar marknaden kontinuerlig efter produkter/tjänster som inte belastar miljön. Vi försöker alltid i möjligaste mån att använda produkter som är miljömärkta med Svanen eller motsvarande, det har och kommer alltid vara en viktig del för oss, därför känns det extra bra att veta att restaurangen på Ulfsunda Slott arbetar med stor miljömedvetenhet.

I köket på Ulfsunda Slott regerar kökschefen Tomas Diederichsen med sitt team.


Tomas vann Sveriges köttkock 2007 och var i final i Årets kock 2009, SM i professionell matlagning.


Man arbetar miljömedvetet, ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Handlar helst från svenska gårdar. I slottets trädgårdar tas tillvara det som årstiden bjuder. Från violer till äpplen, från almskott till kirskål och strävar alltid efter högsta kvalitet. KRAV är ett ledmärke. Fisk och skaldjur som lagas är alltid grönlistade av WWF. Säsongens smaker speglas i menyn. Rotfrukter höst och vinter, ramslök och sparris när våren kommit. Köket älskar att överraska... Blandar gärna det hemvana med något spännande. Allt görs från grunden. Man rimmar, röker, gravar, stoppar och kryddar korv, syltar, saftar och långkokar. Tradition alltså i modern tappning, liksom slottets hela atmosfär..

/Sara Lindström Akhondi, Verksamhetschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar