tisdag 28 september 2010

Njut av Te!

På hösten är det alltid lika mysigt att krypa ihop i soffan med en kopp te i handen.
Jag är en riktig te-älskare, och måste ha en kopp minst om dagen för att överleva i höstmörkret.

Mina personliga favoriter i påsform är just nu Lipton Vanilla och Indian Chai.
Masala Chai, är en dryck ursprungligen från Indiska halvön som görs genom att brygga te tillsammans med aromatiska kryddor, örter och mjölk. Det är ett ganska mustigt te som mättar lite. Underbart gott! För er som inte testat; gör det!

På Face and Body erbjuder vi dig en kopp te när du kommer på behandling. Vi har te av olika sorter; vitt te, rött te, grönt te och svart te. Alla bär de på olika egenskaper.


Grönt te
Tillverkningssättet gör att tebladen bibehåller mycket av dess nyttiga ämnen som naturligt förekommer i bladen. Därför innehåller grönt te rikliga mängder nyttiga antioxidanter och en mindre mängd vitaminer och mineraler.

Vitt te
Till skillnad från annat te går inte det vita teet igenom alla de produktionssteg Därför behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i tebuskens blad. Det vita teet innehåller på så sätt mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och det har en mycket mild smak.

Rött te
Rooibos kommer från Sydafrika och kallas ibland "rött te", men det är inte bladen från den vanliga tebusken som används. Rooiboste sägs kunna lindra mot besvär som allergier, astma, kolik, hösnuva och eksem. Vetenskapen har dock inte kunnat bevisa några sådana effekter ännu.

Svart te
Det svarta teet är egentligen kopparrött och i Kina kallas det faktiskt rött te. Det framställs genom att tebladen tillåts oxidera. Därmed får tebladen en mörkare och kopparröd färg, men en viss mängd av de hälsosamma ämnena förstörs också.
Källa: http://www.omte.se
/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar