fredag 24 december 2010

Pepparkaksscones

Kryddiga scones med lite smak av jul. Passar utmärkt med smör och en bit lagrad ost! Svart te till eller varför inte ett glas glögg?

Du behöver:
3 dl mjölk
100 gram smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
6-7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krdm malen kryddnejlika
1/2-1 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kryddor och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Kavla ut degen centimetertjockt på en mjölad arbetsyta. Ta ut sconesen med pepparkaksform eller med ett glas.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt. Pudra över lite kanel och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Svalna något på galler och servera nygräddade och varma!

/Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar