tisdag 9 november 2010

Se upp för farliga ämnen i din kräm!


Skriv gärna av denna lista, eller kopiera och skriv ut för att sedan spara i väskan! Det är livsviktigt vad du ger din hud varje dag! detta är bland dom farligaste ämnena som kan finnas i just din kräm!
*BHA OCH BHT: den ena är cancerframkallande och den andra syntetisk fenol båda är antioxidanter. Klassad som miljöfarlig. kan troligen tas upp av huden då den blandar sig lätt med olja och fett.
*BORAX (sodium borate): Gör huden torr och spröd
*CARBOMBER(syntetiska förtjockningsmedel): svårnedbrytbart och förmodligen hälsofarliga
*COCOAMIDE DEA-FDA (USA):varnar för ev. cancergenicitet
*COLLAGEN: äggviteämnen i hudens bindväv, framställs ur bindväven på spädgrisar, i Frankrike och andra länder vanvänds aborterade foster.
*DIMETHICONE: ej miljövänliga och förmodligen hälsofarliga, misstänks vara en bioackumulator; samlas i växter och djur.
*DISODIUM EDTA: komplexbindare kan öka mobiliteten av tungmetall hälso farlig!
*MINERALOLJOR: svårnedbrytbara; ex Petrolatum,Paraffinum, Vaselinum, Medicinsk vitolja.
Studie från karolinska institutet i Solna visar att det kan finnas 30% att få reumatism. En möjlig förklaring tros vara att mineraloljorna sätter igång en inflammatorisk process i lederna. Tidigare har detta samband mellan oljorna och ledbesvär visats på råttor.
*PARABENER: methyl, bethyl,buthyl, prophylpapaben(finns många fler varianter) Syntetiskt konserveringsmedel. Många hudvårdstillverkare använder sig av olika blandningar av parabener för att hålla ovälkommnande bakterier osv borta från burkar och flaskor. Parabenerna anses vara säkra, men på senare år har misstankarna ökats och bevis finns för vissa hormonstörande och att de ackumuleras (läggs på hög) i kroppen.
På verkar kroppen på negativa sätt (har påträffats i olika vittala organ).
*POLYAKRYLAMID: förtjockningsmedel tillverkas av bla; akrylamid som är cancerframkallande och giftigt.
*POLYSORBAT: kan innehålla rester av lösnings medel samt canserframkallande
*SYNTETISKA FETTER: isopropyl,myristate, steara samt octanoate
*SYNTETISKA LÖDDERÄMNEN: natrium lauryl sulfat (nls) sodium lauryl sulfat (sls) tandkrämer, tvättkrämer och tvålar innehållerofta dessa lödder ämnen.
torkar ut och skadar hudens skyddande barriär av bakterier.
*TOLUENE: skadar nervsystemet förekommer ofta i lösningsmedel för nagellack.
*TRICLOSAN: mycket miljöbelastande svenska myndigheter avråder för att användas. Misstänks även ligga bakom ökande allergier.Det finns också farhågor för resistentutveckling av bakterier TRIETHANOLAMINE: irriterar huden och kan skada levern tillsamans med nitrajoner från ex dricksvatten kan det bildas nitrosaminer som är cancerframkallande.
*XYLITOL: Är tillåtet i Eu och Sverige. Det har visat sig orsaka cancer hos försöksdjur (enligt forskning gjord i storbritanien 1977). Det amerikanska livsmedelsverket (FDA) erkände året därpå att Xylitol var ett cancerframkallande ämne. Detta ämne finns i så gott som alla sockerfria tuggummin och många sockerfria livsmedel i sverige.
*ZINKPYRITION: innehåller det flesta mjällshampon. Är extremt giftigt för vattenlevande organismer.Kemikalieinspektionen har förbjudit detta ämne för båtbotten färg och konsumentbruk. MEN I HYGIEN PRODUKTER ÄR DET TILLÅTET??!! detta tvättar väldigt många sina hår med flera gånger i veckan, någon centimeter i från våran sköra hjärna.Under 2003 användes 10 ton zinkpyrition i mjällshampon och 2.4 ton zinkpyrition i båtbotten färger. Det räckte med 0,0026 mg per liter vatten för att hälften av alla fiskar ska dö inom fyra dygn.
/Malin Hud&Spa terapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar