torsdag 18 november 2010

Våra unika behandlingar......!








Som ni alla vet utför vi dem flesta behandlingar här på Face&body! tänkte berätta lite om dom mer unika behandlingarna vi har.........




Vad är Restylane?


*restylane är en gel som består av icke-animalisk hyaluronsyra, som är mycket lik kroppens egna hyaluronsyra. Syran är ett viktigt byggelement i kroppen vävnader. Restylane ger omedelbart synliga resultat och har en långvarig men inte permanent effekt.


Restylane finns i många olika varianter beroende på vad som ska behandlas vilket gör det möjligt att fullständigt skräddarsy din behandling! Denna behandling kan göras av sjuksköterska alt leg. docktor




Acne &ärr behandlingar........


*görs med laser som förebygger och reducerar aktiva utbrott av acne genom att sätta igång processer i huden som frigör syre och kollagen. Syret dödar de anaeroba bakterierna som orsakar acne. Kollagenet påskyndar läkningsprocessen i sår och inflammerande utbrott av kvisslor och acne, och kan på sikt även hjälpa på enkla typer av ärr.




IPL pigmentfläckar/solskadad hud;


*till skillnad från laser kan man använda ipl på ett bredare område.Ljuset från applikatorn absorberas av hudens naturliga enzym melanin i de pigmenterande områderna och omvandlas till värme som förstör de delar av cellen där melaninet är lagrat. När pigmentet har stöts bort ifrån huden, kan det se lite "smutsigt" ut processen kan ta alltifrån 5-12 dagar innan allt är borta. Man kan dölja detta med en bra mineral make up som är snäll mot huden under tiden (bare minerals). Alltså kan man återgå till arbetet direkt efter en sådan behandling.


En lätt svulnad återstår 2-4 dagar efter behandlingen huden blir lite torr och sträv, kan flagna något.




BOTOX, lite spännande......?!


*Botox innehåller botulinum toxin typ A. Ämnet blockerar nervimpulser till musklerna. I små, utspädda doser kan botox injiceras med en lite nengångsspruta i de små ansiktsmusklerna och förhindra att de drar i hop sig. På så vis slätas den överliggande huden ut.Sticket känns knappt eftersom spetsen på sprutan är väldigt tunn. Behandlingen tar ca 15 min och man kan återgå till arbetet direkt efteråt.Det tar däremot 2-4 dagar innan behandlingen börjar verka och 1-2 veckor innan man uppnår full effekt.


Hittills finns det inga rapporter om permanenta biverkningar efter en botoxbehandling. Man bör dock inte gnida eller massera på det behandlade området, eftersom det kan leda till att botoxet sprider sig till närliggande muskler, som då kan inaktiveras för en tid....


Gravida eller ammandes behandlas inte av botox!


Effekten av en botox behandling varar upp till 3-5månader, för att bibehålla lystern och effekten bör en sådanhär behandling göras 2-3 gånger per år.
Ta bort oönskad hårväxt förgått!!!
*I2PL är en laser är som är effektivare än den första generationen,eftersom den har ett extra filter som avlägsnar det infraröda ljuset(detta absorberas av vävnadsvätskan).Detta ger en säkrare behandling som dessutom är mer effektiv eftersom mindre energi förbrukas. Den korta ljusstrålen är inställd på att värma upp ålet till rätt temeratur utan att förstora den omgivande vävnaden.För att uppnå långvarig och permanent hårborttagning måste hårsäcken förstöras. Ljuset från applikatorn absorberas av pigmentet i håret genom det yttersta hudlagret.Ljuset omvandlas till värme som överförs till och förstör sedan hårsäcken.Detta gör att den inte kan producera nytt hår. Behandlingen fungerar endast på de hår som är i växtfasen, eftersom de fortfarande sitter fast i hårsäcken. Merparten befinner sig i vilofasen därför behövs det fler behandlingar.Dem flest behöver ca 5-8 behandlingar.
Denna behandling görs under höst och vinter då man absolut inte får vistas i solljus!Innan behandling får man inte ha varit i solen på 4 veckor, Efter behandlingen rekomenderas en solskyddsfaktor på 30. Undvika solen helt då det kan ge pigmentförändringar eller missfärgad hud. När behandlingen på 5-8 gånger är gjord är man mycket nöjd och hårlös!




Ring gärna Face&body för mer info och tidsbokning!




/Malin Face&Body ,ulvsundaslott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar