onsdag 23 februari 2011

*




Torra händer och nagelband?

Har du som jag mycket torra händer och nagelband nu när vädret är såhär torrt och kallt?
Smörjer du och smörjer men ingenting hjälper?
Här kommer tipsen för mjuk och len hud!

* Peeling, peela händerna 1 gång i veckan för att få bort alla döda hudceller och för att få igång blodcirkulationen, när du peelar huden blir den både mjuk och len samt ger plats för nya friska hudceller!

* Inpackning, Packa in händerna i en fuktgivande och lite fetare kräm ca: 2-3 gånger i veckan för underbart mjuka händer!
Lägg på rejält med kräm över hela händerna, packa sedan in dom i plast, och sätt på dig ett par vantar eller lägg händerna under en varm vetekudde! Låt Inpackningen sitta på i ca: 15 - 20 min så att händerna får en chans att dra in fukten ordentligt.
Har du torra negelband kan du även lägga på nagelbandsolja på naglarna och nagelbanden innan du packar in händerna i plasten, detta för att få ett ännu bättre resultat runt nagel området.

* Nagelolja 2 gånger om dagen, Nageloljan hjälper både dom spruckna nagelbanden och dom skivade naglarna, genom att läka sår och ge fukt samtidigt som den ger näring till nagel och ersätter dom förlorade fettcellerna i nageln så att den skivar sig mindre. För att komma ihåg att alltid ta på nageloljan kan du ställa den t.ex i badrumsskåpet eller på soffbordet.

* En lättare handkräm dagligen, Ha alltid med dig en lättare handkräm i väskan för att alltid kunna smörja in dig, helst 2 gånger om dagen eller vid behov.

* Använd vantar, Använd ett par varma vantar eller ett par sköna handskar för att undvika uttorkning av huden ännu mera, tänk på att klimatet är mycket torrt och kallt och torkar lätt ut partierna runt knogarna när man hela tiden går utan något som skyddar.

* undvik kontakt med vatten och starka rengöringsmedel, Använd ALLTId plats handskar när du är i kontakt med vatten på något vis, tex när du diskar eller städar.
Vatten är en stor uttorkande bov som många inte tänker på! Men är man mycket i vatten kommer snart händerna ge upp.
Du ska också vara extra försiktig med rengöringsprodukter så som tex diskmedel och ajax, om man tänker på vad det har för grund funktion så förstår man snabbt att man inte bör utsäta sinna händer för detta, vad gör då dessa produkter jo dom löser fett alltså vill vi inte ha detta på våra händer och naglar!
Hand sprit är också en stor uttorkare, jag som jobbar inom skönhetsbranchen förstår hur viktigt det är att alltid sprita sina egna händer, kundens händer och alla verktyg, jag vet också att detta torkar ut nå otroligt mycket, så kan du undvika detta så gör det, tvätta häldre händerna en extra gång.

* regelbunden manikyr, Jag rekomenderar alltid att gå på regelbunden manikyr hos en erfaren salong där dom använder profficionella produkter och där du får en utmärkt behanling samtidigt som du kan komma ifrån vardagens stress och på så sätt hjälpa till att reparera huden innifrån med hjälp av välbefinnande!



Hos oss på Face & Body Vällingby kan vi erbjuda dig två olika manikyrer:
En klassisk manikyr och en spa manikyr.

Båda manikyerna kostar endast: 445:- och ger dig en 60 min behandling för både kropp och själ med b.la nagelvård och handvård samt en avslutande massage .
Manikyrerna utförs av profficionella terpeuther med erfarenhet.


Glöm inte att ta hand om er, Och försök tänk posetivt snart kommer(förhoppningsvis) våren! :)

/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar