söndag 13 februari 2011

Vårens heta skönhetstrender



Den som vågar lägger lysande orange på ögonlocken och målar en dramatisk tjock lila eyeliner och mörkglänsande läppar. En sobrare, lugnare look skapas med naturlig hy, friskt rosiga kinder och skimrande ögonskuggor.



Här är vårtrenderna 2011!


Färgsprakande ögon
Bär man svart skapar man sin identitet med en makeup i färg. Säsongens iögonfallande makeuptrend: orange ögonskugga. Alla kommer naturligtvis inte vilja ha orange ögonskugga men allt fler kommer att anamma trenden med skugga i färg.




Mjukt
Sudda in en lila eller grön skugga på ögonlocket och upp över globlinjen. Skugga med lite skimmer vilket gör att färgen blir mer subtil och enklare att bära.

Vågat
Markera ögonen med en tjockt dragen eyeliner över ögonlocket.

Röda läppar
Säsongens läppar kan vara rosaröda, illröda eller orange- de kan vara matta, skimrande eller glossiga. Är man inte van vid läppstift vill man kanske inte ha en alltför tydlig läppstiftsaktig look. Ett tips är då att man duttar på läppstiftet i stället för att dra det utmed läpparna. Då får munnen och läpparna en fin rosighet istället för att ge vett kompakt intryck.




Modigt
Låt intensivt mörkröda läppar vara det som ger ansiktet färg, hoppa över ögonmakeupen och låt huden se osminkad ut.


Försiktigt
En klarröd nyans behöver inte bli så dramatisk om dy duttar på färgen på munnen. Använd en transparant formula och balansera det transparanta intrycket med ett skirt rouge och en naturlig ögonmakeup.




Natt
Rejäl och skarp ögonmakeup, glossigt mörka munnar och ett rouge som beroende på appliceringsteknik utgör hela skillnaden mellan en elegant och en rockigare nattklubbs look. Skapa en dramatisk effekt genom att applicera rouge i en halvcirkel över kindbenet och tinningen och vidare upp mot pannan. En rödare färg ger ett tuffare intryck medan en bronsig ton känns mer sofistikerad. Glöm inte frisyren!



Naturlig skönhet
Den klassisk naturliga looken finns naturligtvis med i trendbilden även våren 2011.
Bilden av den perfekta hyn skulpteras fram med foundation, bronzer och highliter. Köp din foundation i två olika nyanser, en som är snäppet ljusare än din egen hudton och en som är snäppet mörkare. Du kan själv blanda ihop nyanserna efter behov.


Androgynt
Lägg tid på att hitta rätt foundation och skapa en metallisk finish med highliter. Lämna ögonen osminkade och förstärk den androgyna looken med håret i en bakåtslick.




Kvinnligt
Mjuka upp intrycket med ett tunt lager mascara, lite bronzer och en skimrande rosa färg till läpparna.




Lycka till!


/Sara Lindström Akhondi

Verksamhetschef

1 kommentar:

  1. Ohh, då kan till och med jag bli modern i vår med tanke på mina färgstarka sminkningar :-)

    SvaraRadera