onsdag 9 februari 2011

Ögonkräm, Jag?



Huden under och omkring ögonen är tunnare än resten av huden i ansiktet, och blir lättare påverkad av klimatförändringar, den blir lätt torr och irriterad och är alltså därför viktigt att använda en ögonkräm.

Det är stor skillnad på en vanlig ansiktskräm och en ögonkräm eftersom en ögonkräm är lättare i konsistensen, den är skapad för att lätt absorberas av den tunna huden kring ögonen.
Använder du dih av en vanlig ansiktskräm även runt ögonen så skulle du kunna göra huden för tung och resultatet blir påsar under ögonen. Varken bra eller vackert!

Hur nära ögat du applicerar krämen kan också avgöra resultatet. Applicerar du för nära ögonen kan kan det svida och du kan få milier kring ögonen. Lägg lite på varje lillfinger och dutta lite försiktigt på benet under ögat. Applicera med lätta fingrar innifrån ögonvrån och ut. När du blinkar kommer produkten att nå precis under ögat också.

Vilken ögoncreme du ska välja kan du rådfråga din hudterapeut om, som kan hjälpa dig att välja en. Men vill du hitta en själv så bör du tänka på att om du har torr och spröd hud med mycket torrhetslinjer behöver du en fetare ögonkräm.
Har du en mer normal till torr hud kring ögonen kan du arbeta mer förebyggande och välja en krämgel. Påsar under ögonen? Eller ofta svullen kring ögonen så kan du försöka hitta en ögongel/kräm som speciellt anpassad för detta.

Om du har din ögonkräm i kylskåpet en stund innan användning så stramar den upp och dränerar ännu bättre, speciellt bra när du känner dig extra trött och vill få en pigg blick.

/Isabelle - Massage - spa- hud
Verksamhetschef Face & Body i Ulfsunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar