torsdag 10 februari 2011

Hitta rätt mascara!

Alla ser olika ut, det är ingen nyhet.
Vill du också ha de där långa, fina, fylliga fransarna men känner inte att det funkar med den nya mascaran som lovar allt på reklamen?

Inte så konstigt!
Det är ju inte bara dina fransar som bestämmer hur du kommer att se ut i mascaran. Det beror på borsten!
En mascara som bilder superfina fransar på mig, faller absolut inte min vännina i smaken!
Ska du ha en borse med många strån, en fylligare borse, glesare borste, en borse som bara består av en pinne, en rund borste, en böjd borste? Ja, frågorna är ju många.

För dig som vill ha tätare/fylligare fransar
Då behövs det en lite tjockare borste. Dock kan det vara svårt att använda en tjock borste om man har korta fransar, de kan lätt kladda ihop sig. Då är det bättre att köpa en med smalare borste och arbeta med lager för att bygga upp fylligheten.

För dig som vill ha längre fransar
Det bästa är att använda en 2-stegs mascara, eftersom fibrerna i mascaran hjälper till att förlänga fransarna.

För dig som vill ha böjda fransar
Här kan du gärna använda dig av en böjd mascaraborste som hjälper till att forma fransarna. Även en mascara med bra elasticiter som torkar snabbt. Använd en franböjare innan du målar!

För dig som vill ha separerade ögonfransar
En smal och taggig gummiborste ger bästa separation. När du lägger på mascaran kan du jobba i sicksack-rörelser för att inte klumpa ihop fransarna.
























Lina - Utan mascara






















Lina - med mascara
"Weather everything" från Bare Minerals.
Endast övre fransar målade.


Här har vi ett exempel på Lina, som har problem med att det inte syns när hon målar mascara.
Vi använde mascaran "weather everything" från Bare Minerals, och även om vi inte la mycket så ser man stor skillnad mellan första och andra bilden.
Denna borste är ganska tjock och fyllig, och var lite böjd, vilket gav en bra form på fransarna. Vi använde inte någon ögonfransböjare innan.

En annan sak:
Testa dig fram! Gå gärna till butiken och se om man kan få långa en mascaraborste eller ett par olika och se vilken du gillar bäst.

Jag har en mascara som jag älskar, och den har jag använt i flera år. När man har hittat den rätta, släpper man den aldrig!


Lycka till!
/ Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar