fredag 7 januari 2011

Masker som gör din hud levande!!!

Under vintern är det extra viktigt att "packa in" ansiktet i en underbar och mjuk fuktighetsgivane mask!

En ansiktsmask är oftast en krämig mask som används för att släta ut och rengöra huden på djupet. Innehållet kan vara mineraler,vitaminer,fuktextrakt av t.e.x gurka eller kaktus.

Det finns olika typer av ansiktsmasker för olika ändamål; alla har gemensamt att dom är djuprengörande. Du har en mask som är specialiserad på Anti-Age som är proppad med Vitamin A-retynol, den är otroligt uppstramande, och som vitamin a hjälper till cellerna att förnya sig för yngre och piggare hud.
Fukt maskerna ger en rofylld och uppfriskande känsla när du behöver få liv i din trötta hud.
Masker för acne bör man se upp med. Dem som har problem hud har oftast fått rådgivning om,hur och när dom skall använda sig av dessa special masker. Efter en mask som förhindrar talgproduktionen i huden kan huden upplevas som mycket torr, därför har man blivit rekomenderad en hel behandling innan och en serige (rengöring, tonic,mask och dagkräm)

Vissa masker tvättas bort med ljummet vatten,andra skalas bort för hand. Hur länge man ska bära masken beror på vilken typ av mask som använts tiden kan variera från 3 min upp till 30 min. Vissa ansiktsmasker kan du bära hela natten. Kontrollera noggrant vad som gäller för just din mask.

Lermasker: Passar bäst för dig som har fet hudtyp
Gräddbaserad mask: passar för dig med torrhud

(För bästa resultatet är att först rengöra huden med en djuprengörande tvål, mjölk eller dyl.) Något som är bra att tänka på när du appilicerar en mask är att ej lägga den nära ögonområderna eftersom det kan orsaka klåda och sveda.

Här på Faec&Body har vi två absoluta favoriter som kommer från Lanèche

*Special Care; Vitamin-Rich mask
*Special Care; Oxygen-rich mask

Vällingby K-fem huset och Ulvsundaslott
Välkommen !
/Malin Ioannidou Hud&Spa Terapeut Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar