tisdag 11 januari 2011

På djupet med "dom stora" Acne problemen!

Talg används för att skydda huden. Då vi får finnar,acne,pormaskar och oljighud beror oftast på för hög tagproduktion i huden.

Finnar: Beror inte på att huden är smutsig.En finne beror på att acnebakterien har ett överflöd av mat.Bakterien äter talg så när huden producerar talg ökar bakterierna i antal och man får finnar.

Pormaskar: uppstår när hudensporer (öppningar där talg kommer ut) täpps igen av talg och döda hudceller.Huden producerar alltså mer talg än vad huden än vad som kan tvättas bort och öppningarna blir större och större pga innehållet. I fall produktionen av talg minskade skulle pluggen av talg och döda hudceller tvättas bort och porerna börja krympa.

oljig, fet hud: får man när talgproduktionen är väldigt hög. Det som känns oljigt är helt enkelt talg.

Tänk på att alltid ha en fräsch hud! En hudkräm som är mycket fukt i. Låt aldrig huden torka ut eller kännas torr.

Så undviker du att en talgproduktion tar fart!
När det gäller acne så märker du snabbt att produkter för acne mot huden inte oftast fungerar speciellt bra. Hur mycket man än tvättar och smörjer in produkterna producerar ändå huden massa talg och problemen försvinner inte.Det kan tom bli värre när huden utsätts för starka kemikalier spom ska "torka ut" finnarna och du kan få ärr. Och när huden som tidigare nämt blir torr producerar den mer talg för sitt skydd.

Hemligheten för att slippa problemen som talget skapar är att angripa själva grundorsaken, att huden producerar för mycket talg.Det finns två sätt att minska talgproduktionen. Det ena sättet är att äta ett derivat A-vitaminsyra men det har mycket allvaliga biverkningar och bör undvikas.Det andra sättet är att äta B5 som är en naturlig vitamin helt utan allvarliga biverkningar. I en studie av DR. Lit-hung leung där gav man personer med acne höga doser av B5 och resultatet blev hela 90% förbättring.

Vitamin B5 är en vitamin som finns i nästan all mat. Tyvärr är mängen väldigt låg.Man skulle tex behöva äta hela 6000 avokado för att få i sig tillräckligt mycket så att det skulle påverka huden. I hälsokost butikerna finns även där en låg dos av b5 och bör inte användas för att påverka huden eftersom de oftast innehåller farliga ämnen i för stor mängd.

Det finns en produkt som enbart är gjord för att minska produktionen av talg. Den heter Clearly Gone och är baserad på DR. Lit-hung leungs forskning. Dosen är den exakt samma som visades i forskningen.

Så när du äter dessa tabletter minskas talgproduktionen och du kommer troligen förvånas över hur ren och fin din hud kan bli efteråt samt en annan lyser.

Finns många som upplever vuxenacne, och frågar om man både måste ha produkter vid finnar och för rynkor?
Jag skulle råda till denna clerly Gone och sedan våra underbara Anti-Age produkter från Lanèche som dessutom är ekologiska !

Då kan du satsa på riktiga A-vitamin produkter som hjälper din hud att inte åldras!

Självklart har vi acnebehandlingar för din hud här på Face&Body som är väldigt effektiva.

Små vardags rutiner att tänka på;

Undvik snabbmat! vitt mjöl, för mycket kolhydrater, undvik socker!

Instängs miljö då huden inte får sitt dagliga behov av syre utifrån kan på verka mycket!

Skrubba huden så att ingen orenhet ligger och täpper till så att nya celler kan ha fria vägar att produceras!

Ta aldrig i ansiktet med orena händer och använd handsprit så att du inte sätter fart på acneproduktionen och bakterierna.

/Malin Ioannidou Face&Body Ulvsundaslott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar