måndag 24 januari 2011

Stel på jobbet

Många sitter stilla en hel dag på jobbet framför datorn och även fast man inte "gör" nånting blir man lätt stel i leder och muskler, därför är det en bra idé att faktiskt stretcha när man kommer hem, speciellt axlar och rygg tar faktiskt stryk av att sitta stilla en heldag och hålla upp kroppen.
Man kan förhindra mycket smärta med hjälp av att strecha och det tar inte lång tid, man hinner! Perfekt att göra framför tven desutom känns de otroligt skönt efteråt då man kan säcka ihop i soffan!
När man sitter hela dagarna försämras blodcirkulationen, man får lätt "sockerdricks känsla" då vissa kroppsdelar somnar musklerna blir förkortade och med hjälp av stretching förhindrar man det och förstärker musklerna speciellt höftböjaren, axlar , nacke rygg och bröstmuskeln.
Det är alltså en slags pre-rehab man kan göra för att undvika smärta i leder och muskler.
Hur bra låter inte det? Några minuters tid för att undvika att få ont och bli stel, till och börja med kan man prova detta några dagar i veckan och självklart om man känner en skillnad kommer man fortsätta och dessutom vilja det då man faktiskt känner resultat.
Tänk så enkelt det kan vara?!!? Så hem och stretcha ut lite nu:)

Nacke: Luta huvudet försiktigt till höger tills det tar stop, ta då höger hand och lägg på för att sträcka ut vänster nacke, Håll kvar ca 20 sek och byt sedan sida.

Rygg-skulder: ställ dig lite bredare med fötterna och böj dig sedan ned med överkroppen, ta tag med armarna i kors runt knäna och kuta upp ryggen.

Bröstet: knäpp händerna bakom ryggen och sträck fram bröstet.

Höftböjaren: Ställ dig på knä och ta fram vänster fot så det blir en 90g vinkel med rak rygg och tryck fram höften, byt sedan ben för att sträcka andra sidan.

Några enkla övningar som känns super skönt efter och ännu bättre dagen efter!


Sabina Hänninen Hudterapeut Face&Body

Källa ur artikel från halsa.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar